Tubul digestiv

Ceai Armurariu (Dacia Plant)

Produse naturiste pentru tratarea tubului digestiv

Ceai Armurariu (Dacia Plant)

Ceai Armurariu - 100 g DaciaPlant

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat şi vezică biliară.

Actiuni

INTERN: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorită silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, susţine activitatea hepatică şi renală protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapicelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.

EXTERN: antitumoral

Indicatii

INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: hepatite cronice virale şi metabolice, hepatită etanolică, ciroză hepatică, insuficienţă hepatică, hipercolesterolemie, tumori (hepatice, mamare, uterine, ovariene, ale prostatei, intestinale, pulmonare, ale vezicii urinare, ale pielii), intoxicaţii cu ciuperci, dispepsie; se asociaza preventiv cu medicamente care prezinta potential hepatotoxic.

EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în tumori ale pielii.

Administrare Ceai Armurariu 100 gr DaciaPlant

INTERN:
- pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică, după care se cerne prin sita pentru făină albă.
Se ia, de regulă, o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
- maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
- infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 30min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

EXTERN:
se administrează sub formă de cataplasmă care se prepară astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să formeze o pastă care să poata fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament care să poată menţine cataplasma pe locul afectat minim 3ore.

Contraindicatii
Alergie la armurariu.

Precautii
doze mari pot produce scaune diareice.