Diabetici

Gymnema Sylvestre - Medicer

Tratamente naturiste, produse naturale si suplimente nutritive pentru diabetici

Gymnema Sylvestre – Medicer

GYMNEMA SYLVESTRE este sigura plantă capabilă să vindece diabetul de tip I şi II prin refacerea celulelor pancreatice secretoare de insulină (celulele beta din insulele Langerhans). Pulberea din frunze de Gymnema sylvestre are ca principali constituenţi activi acidul gymnemic şi gurmarinul (dar şi: răşini, saponine, stigmasterol, quercitol, betaina, colina, trimetilamina).

Gymnema creşte în pădurile Indiei şi este folosită în medicina ayurvedică de peste 2000 de ani ca "distrugător" al zahărului din sânge, fiind cunoscută sub numele de gurmar.

Acţiuni principale:
- refacerea celulelor din insulele Langerhans secretoare de insulină, de aceea Gymnema Sylvestre se poate utiliza şi de persoanele cu diabet zaharat de tip I;
- creste secreţia de insulină;
- creşte capacitatea celulelor de a utiliza glucoza;
- determină inhibarea absorbţiei glucozei în intestin;
- reduce pofta de dulce şi dependenţa de dulciuri;
- reduce nivelul seric al colesterolului şi trigliceridelor;
- este diuretic şi laxativ usor;

Indicaţii:
- diabet zaharat de tip I şi II;
- obezitate şi hiperinsulinism;
- hipercolesterolemie;
- agent împotriva cariilor dentare;
Se recomandă utilizarea permanentă!

Precauţii: Utilizarea combinată de Gymnema Sylvestre şi antidiabetice orale sau insulină poate scădea excesiv glicemia ; de aceea se recomandă o mai atentă monitorizare a glicemiei şi scăderea dozelor de antidiabetice orale sau insulină. Nu există studii suficiente privind utilizarea Gymnema Sylvestre la femei însărcinate dar nu există nici contraindicaţii exprese. Consultaţi un terapeut pentru mai multe detalii!

Administrare: 1 linguriţă (2 grame) amestecată cu suc de fructe sau iaurt de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă (dacă este sub formă de pulbere) şi 400-500 mg sub formă de capsule (consultaţi şi prospectele produselor care conţin această plantă)!