Diabetici

Glicemonorm comprimate - DACIA

Tratamente naturiste, produse naturale si suplimente nutritive pentru diabetici

Glicemonorm comprimate – DACIA

ACŢIUNI MAJORE:
hipoglicemiant, scade gluconeogeneza hepatică, creşte sinteza hepatică a glicogenului, creşte secreţia de insulină, îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea glucozei la nivel celular, creşte oxidarea periferică a glucozei la nivelul eritrocitelor şi a celulelor ţesutului adipos, inhibă absorbţia intestinală a glucidelor reducând glicemia postprandială, produce regenerarea celulelor β-pancreatice şi îmbunătăţeşte funcţia pancreatică.

ALTE ACŢIUNI:
hipolipemiant, hipocolesterolemiant, antioxidant, imunomodulator, antimicrobian, astringent, antitumoral.

INDICAŢII PRINCIPALE:
se utilizează ca adjuvant în: hiperglicemie, diabet zaharat de tip II, diabet zaharat de tip I, complicaţii ale diabetului zaharat (retinopatie diabetică, arterită diabetică, polineuropatie diabetică, insuficienţă renală, etc).

ALTE INDICAŢII:
se utilizează ca adjuvant în: dislipidemii (hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie) şi obezitate.

Administrare
Adulţi: câte 2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 1/2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Contraindicatii
persoane cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, sarcină, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

ATENŢIONĂRI:
La pacienţii cu diabet zaharat insulino-dependent se recomandă controlul riguros al glicemiei, prin înregistrarea zilnică a valorilor glicemiei şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori obţinute.