Circulatia cerebrala

Ginkgo biloba

Produse naturiste si medicamente naturale pentru circulatie cerebrala

Ginkgo biloba

60 comprimate
Actiuni
tonic cerebral, stimulent al circulaţiei cerebrale şi periferice, stimulent mental, vasodilatator arteriolar şi vasoconstrictor venos, antidepresiv, anxiolitic, reglator psihoemoţional, activează metabolismul energetic la nivel cortical prin sporirea captării glucozei şi a oxigenului la nivel neuronal, creşte sinteza de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezintă forma de stocare a energiei la nivel celular), reglează capacitanţa venoasă, creşte rezistenţa şi scade permeabilitatea capilară.

Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: insuficienţă circulatorie cerebrală, tulburări de memorie la orice vârstă, sechele după accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene, arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare, fragilitate vasculară, varice, hemoroizi, ischemie corioretiniană, vertij, hipoacuzii cohleovestibulare, randament intelectual scăzut, acufene (zgomote sau vâjâituri în urechi), depresii, anxietate, atacuri de panică şi în geriatrie.

Administrare
Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1 cpr. de 2 ori pe zi, înainte de mese.
Copii între 10 şi 14 ani: câte 1/2 cpr. de 2 ori pe zi, înainte de mese.

Administrarea se realizează pe o perioadă de 2 luni, după care se face o lună de zile pauză, iar apoi tratamentul se reia.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Contraindicatii
hemoragii, accidente vasculare hemoragice recente, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Precautii
Se recomandă prudenţă la asocierea cu tratamente anticoagulante, antiagregante-plachetare şi/sau aspirină (poate predispune la hemoragii).

În sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.