Alergii

Antialergic flacon 50ml

Tratamentele naturiste pentru alergii se pot dovedi mult mai utile decat tratamentele clasice. Alergiile pot fi produse de o serie intreaga de factori, de la arahide si intepaturi de albine pana la penicilina si bijuterii.

Antialergic flacon 50ml

flacon 50ml

COMPOZIŢIE:
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor)
Este o plantă delicată, cu o mare forţă terapeutică. Are acţiune depurativă, de eliminare a substanţelor „deşeu”, este totodată un stimulent al funcţiei respiratorii şi expectorant. Aceste efecte terapeutice o clasează ca fiind cea mai valorosă plantă autohtona cu efecte antialergice.

Coacăz negru (Ribes nigrum geme)

Alături de efectele de stimulare a respiraţiei şi de regenerare generală, mugurii de coacăz negru au un efect antiinflamator, care îl fac un foarte bun antialergic.

Lavandă (Lavandula officinalis.)

Lavanda este o plantă deosebit de parfumată şi placută, dar este foarte cunoscută şi datorită acţiunilor sale terapeutice. Datorită uleiurilor volatile pe care le conţine, lavanda este sedativă şi relaxantă.

Cătină (Hippophae rhamnoides)

Conţine cea mai mare cantitate de vitamine (A, C, E) şi minerale (calciu, magneziu, seleniu) dintre plantele authtone folosite în scop antiastenic şi vitalizant. Cătina conţine de asemenea acid linoleic şi linolinic care sunt antioxidanţi foarte buni. Este un remediu reglator al organismului şi prin aportul de vitamina C, un antialergic şi antioxidant valoros.

Lămâie (Citrum lemonum)

Valoarea terapeutică a sucului de lămâie este recunoscută, în această reţetă fiind ales datorită efectului antipruriginos (contra mâncărimilor) şi ca sursă de vitamina C.

CALITĂŢI: antialergic, antiastmatic, antiinflamator, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, laxativ slab, colagog, sudorific, antipruriginos.

RECOMANDAT CA ADJUVANT ÎN: alergie de diverse etiologii (alimentare, inhalatorii, de contact), alergodermie, edeme alergice, urticarie recurentă, rinită alergică, conjunctivită alergică, astm bronşic infecto-alergic, bronşită astmatiformă.

ADMINISTRARE:

INTERN:

ADULŢI SI COPII PESTE 14 ANI:
3-4x1 linguriţă de tinctură/zi diluată în 100 ml (jumătate de pahar) apă.

COPII 7-14 ANI:
3-4x10-50pic/zi, după sfatul medicului sau în funcţie de vârstă şi greutate; diluată în 100 ml (jumătate de pahar).

COPII MAI MICI DE 7 ANI:
Numai cu avizul medicului

CONTRAINDICAŢII: gravide şi lehuze.